ContactVVV WinkelOpeningstijdenRoute
Nederlands  English

B&B in het vissersplaatsje Volendam

31 mei 2024 - Kim Tol

B&B ’s in het bruisende Volendam

Een nachtje weg, een weekend of een mid-week Volendam heeft zowel voor een korte als langere periode genoeg te zien en te beleven. Wilt u helemaal integreren in dit kleine vissersdorp dan kiest u natuurlijk voor een overnachting bij de lokale bevolking; in een van onderstaande prachtige B&B ‘s. Deze B&B ‘s zijn stuk voor stuk echte pareltjes waar u een heerlijke tijd zult beleven. Om de keuze iets makkelijker of juist moeilijker te maken vertel ik u in dit Blog iets meer over deze verschillende B&B ‘s. Uiteraard heb ik onderstaande B&B ’s zelf even getoetst en hoe leuk was dat! Een paar mini vakanties in eigen dorp, dat was een aparte ervaring maar zeker de moeite waard. Genoeg gekletst, ik neem u hieronder mee in mijn bevindingen.

B&B CaSandra:

Deze B&B is gesitueerd in een souterrain van een woonhuis op de dijk van Volendam aan de kant van het Zuideinde. De ingang van dit souterrain is aan de achterkant van het huis. Uw auto kunt u parkeren op het gratis parkeerterrein vlak naast het recreatie bad het slobbeland. Deze B&B ligt op slechts 700 meter van de haven van Volendam en beschikt tevens over een klein tuintje waar u in alle rust kunt zitten met een goed boek. De B&B heeft een gezellige luxueuze uitstraling en is van alle gemakken voorzien. Een eethoek, keuken, badkamer, tweepersoonsbed en een stapelbed behoren tot de voorzieningen. Het is mogelijk om elke dag een continentaal ontbijt te bestellen tegen een toeslag en neem van mij aan dat is het waard!

Https://www.laagholland.com/locaties/3307333742/b-b-casandra-volendam

The studio Guesthouse:

Deze B&B bevindt zich op 13 minuten wandelen van de haven van Volendam boven een muziekstudio. Het leuke aan deze B&B is dat het voelt als een pension. Er zijn meerdere twee persoon kamers die allemaal zijn voorzien van een eigen badkamer, zitje en kledingkast. De B&B is ingericht in een huiselijke sfeer waar u zich gelijk thuis voelt. Iedere ochtend wordt er een continentaal ontbijt verzorgd en in de gedeelde woonkamer/keuken kunt u gebruik maken van de koelkast, vaatwasser, magnetron en broodrooster als u zelf iets te eten wilt maken of wilt bewaren. Vooral de eigenaar is ontzettend aardig en hij staat altijd klaar voor zijn gasten bij vragen.

https://www.bedandbreakfast.nl/nl/a/cHvYJGBDvct4/the-studio-guesthouse

Luxueuze loft aan het IJsselmeer:

Is een pareltje gelegen op het noordeinde direct aan het meer. De B&B ingang zit aan de achterkant in het souterrain van een woonhuis en beschikt over een tuintje. Het bijzondere van deze B&B van 55m2 is dat alle voorzieningen zich in een kamer bevinden. Deze B&B is geheel gerenoveerd en ingericht tot een sfeervolle loft met bedden, een woonkamer, keuken en een aparte badkamer. Vooral de luxueuze inrichting gaf mij het echte vakantiegevoel. Aangezien deze B&B zich aan de dijk bevindt loopt u zo het centrum in. Wat kunt u zichzelf nog meer wensen? Twee klantvriendelijke eigenaren natuurlijk. Rob en Ingrid maken dat u het zich aan niets ontbreekt in de B&B

https://www.bedandbreakfast.eu/en/a/lccGYZDbdgP9/luxury-loft-at-lake-volendam-20-min-from-amsterdam-cs

B & B Volendam

Is een B&B gelegen op het noordeinde in een souterrain van een woonhuis. In het tuintje van de B&B is het heerlijk vertoeven en er staat zelfs een hot tub. Persoonlijk vond ik dat het grootste pluspunt van deze B&B. Overdag het dorp verkennen en daarna een plons in de hot tub en even tot rust komen. Verder beschikt het appartement over 2 slaapkamers, een keuken, een zithoek en een badkamer. Elke dag wordt er een heerlijk continentaal ontbijt verzorgd en de inrichting is huiselijk en luxueus.

https://benbvolendam.nl/nl

Noemi’s Pension house

Is een B&B/ pension midden in het centrum van Volendam aan het grote plein bij winkelcentrum het havenhof. Deze B&B is huiselijk en beschikt over meerdere kamers in het woonhuis van Noemi zelf. U kunt gebruik maken van een gedeelde badkamer en in de ochtend staat het ontbijt beneden voor u klaar. De eigenaar is uiterst aardig en het grootste pluspunt van deze B&B is ongetwijfeld de centrale ligging.

https://noemie-s-pension-house-volendam.ibooked.nl/

 

B&B fisherman’s cottage:

Bevindt zich in de oude kom. Dat is het oudste deel van Volendam waar kleine huisjes kris kras door elkaar zijn gebouwd. Het oudste deel van dit charmante vissershuisje werd gebouwd in 1890. De originele bedstedes zijn nog terug te vinden en het geheel is gezellig en knus ingericht. Deze B&B is van alle gemakken voorzien. Zo beschikt het over een keukentje, slaapkamer, zitgedeelte en badkamer. Het huisje is geschikt voor 2 tot 3 personen en of met kinderen is het ook nog goed te doen. Dichter bij het centrum kan je in ieder geval niet verblijven en meer sfeer ga je ook niet vinden.

https://www.vvvedamvolendam.nl/nl/accommodaties/bed-breakfast/fishermans-cottage-kerkepad-15

 

Hopelijk heb ik u kunnen informeren, inspireren en wellicht kunnen overtuigen tot het boeken van een van deze fantastische bovenstaande B&B’ S. In mijn volgende blog vertel ik u meer over welke B&B ’s zich in Edam bevinden, hoe ik dit heb ervaren en wat u echt dient te weten over deze verblijven.

 

Meer lezen over Volendam en wat u in de omgeving allemaal kunt beleven?

Dan verwijs ik u graag naar onderstaande blog.

https://www.vvvedamvolendam.nl/nl/blogs/volendam-meer-dan-de-dijk