ContactVVV WinkelOpeningstijdenRoute
Nederlands  English

B&B ’s in de charmante stad Edam

14 mei 2024 - Kim Tol

Een nachtje weg, een weekend of een mid-week Edam heeft zowel voor een korte als langere periode genoeg te zien en te beleven. Wilt u helemaal integreren deze stad die ook wel Amsterdam in het klein wordt genoemd, dan kiest u natuurlijk voor een overnachting bij de lokale bevolking; in een van onderstaande prachtige B&B ‘s. Deze B&B ‘s zijn stuk voor stuk echte pareltjes waar u een heerlijke tijd zult beleven. Om de keuze iets makkelijker of juist moeilijker te maken vertel ik u in dit Blog iets meer over deze verschillende B&B ‘s. Uiteraard heb ik onderstaande B&B ’s zelf even getoetst en hoe leuk was dat! Een paar mini vakanties in de stad naast het dorp waar je woont, dat was een aparte ervaring maar zeker de moeite waard. Genoeg gekletst, ik neem u hieronder mee in mijn bevindingen. 
Bed & Breakfast Edam:
Is een B&B gelegen in de Jacob tonissenstraat in een woonhuis. Dit huis ligt langs de rivier in een rustige woonwijk in Edam. Op het terras langs het water is het genieten met mooi weer.  De kamers van deze B&B zijn huiselijk ingericht en bieden prachtig uitzicht op de tuin en de omliggende velden. U kunt gebruik maken van het gedeelde sanitair dat zich op beide verdiepingen bevindt. Groot pluspunt van deze B&B is dat je zo het centrum van Edam binnenwandelt. Ook het ontbijt geserveerd door gastheer Kees was meer dan voldoende. Nog een pluspunt is het gratis parkeren nabij de B&B. 
https://www.vvvedamvolendam.nl/nl/accommodaties/bed-breakfast/bed-breakfast-edam
B&B Carla Lagerburg
De B&B van Carla bevindt zich aan de rand van Edam en wat mij gelijk opvalt is de bushalte. Die ligt op 400 meter afstand van de B&B. Dat is een groot pluspunt zou ik zeggen. De kamers zijn huiselijk ingericht en beschikken over een Tv en een wastafel. Er kan gebruik gemaakt worden van een gedeelde badkamer. De kamers hebben allemaal uitzicht op de Noord-Hollandse polder en het IJsselmeer. Komt u met de auto dan kunt u gratis parkeren op het terrein. Grootste pluspunt van deze B&B is toch wel het uitgebreide ontbijt in de ochtend. U kunt ook verblijven in het schattige tuinhuis. Daar komt u echt helemaal tot rust omgeven door de natuur. 
https://www.vvvedamvolendam.nl/nl/accommodaties/bed-breakfast/carla-lagerburg
B&B de hooiberg Edam:
Is een B&B gelegen in Edam op 20 meter afstand van de dijk en het IJsselmeer. De hooiberg waar de B&B is gesitueerd beschikt over uitzicht op het meer en is omring door een prachtige tuin met terras en verschillende zitjes. De B&B is geheel privé met eigen ingang, dat vond ik persoonlijke het grootste pluspunt. Iedere kamer beschikt over een eigen badkamer en is stijlvol maar gezellig ingericht inclusief eethoek, keukentje en televisie.  De verhuurder genaamd Dirkjan vertelde mij dat de kamers pas zijn herbouwd en gerestyled en dat is ook wel te zien. In de ochtend kunt u genieten van een vers ontbijtje en dit ontbijt is zeker om naar huis over te schrijven. 
https://www.facebook.com/p/Bed-and-Breakfast-De-Hooiberg-EdamVolendam-100057396821819/
B & B de krasse man:
Is een B&B gelegen in een rustige woonwijk dicht bij het centrum van Edam. De B&B heeft een privé ingang en dat is een groot pluspunt. Wat ook een groot pluspunt is dat er dagelijks niet alleen continentaal ontbijt wordt geserveerd maar ook vegetarisch. Het huisje beschikt over airconditioning en heeft uitzicht op de tuin.  Deze B&B is klein maar fijn en Tom en Griet zorgen ervoor dat het u aan niets ontbreekt. U kunt op het terras genieten van de zon en er is plek om te parkeren bij de B&B zelf. 
https://www.dekrasseman.com/
KODA Edam:
Is toch wel een van mijn favoriete B&B ‘s in Edam. Deze B&B aan de Burgmeester Versteeghsingel is vrij nieuw en dat is ook te zien. De B&B is ingericht al een luxe tiny house met een terras en uitzicht op de tuin. Via een trap komt u boven op de vide waar zich het slaapgedeelte bevindt. Op de begane grond bevindt zich een keuken, een zit en eetgedeelte en een luxe badkamer. De B&B is centraal gelegen en een ultieme uitvalsbasis om de stad Edam te ontdekken. 
https://www.bedandbreakfast.eu/nl/a/vrfsMlcviVni/koda-edam

Hopelijk heb ik u kunnen informeren, inspireren en wellicht kunnen overtuigen tot het boeken van een van deze fantastische bovenstaande B&B’ S. In mijn volgende blog vertel ik u meer over welke B&B ’s zich in de Zeevang bevinden, hoe ik dit heb ervaren en wat u echt dient te weten over deze verblijven. 

Meer lezen over Edam en wat u in de omgeving allemaal kunt beleven?
Dan verwijs ik u graag naar onderstaande blog.

https://www.vvvedamvolendam.nl/nl/blogs/puzzeltochten-door-edam